בית / קהילה / אנשים / הבירה הכרמיאלית ש״כובשת״ את המדינה
ערן גרינוולד מבשלת הגיבור כרמיאל בירה בכרמיאל

הבירה הכרמיאלית ש״כובשת״ את המדינה

שתפו

חי את החלום. ערן גרינוולד עומד ביחד עם שותפו רמי סגל מאחורי ״הגיבור״, מבשלת הבירה היחידה בעיר שזוכה להצלחה הולכת וגדלה בכל הארץ. לחיים!

מאת גיל דובריש

בפסטיבל המחול האחרון, בתחילת חודש יולי, נהרו רבים אל עיר הבירה, מתחם מגודר שבו מקומות ישיבה נוחים ולגמו את בירת הבוטיק. עבור לא מעט אנשים זו הייתה הפעם הראשונה שבה גילו שיש בירה תוצרת כרמיאל ואפילו בירה מוצלחת במיוחד. ״כן, היה כאן פרגון גדול מצד האנשים, המתחם היה מוצלח, האווירה הייתה נפלאה, אנשים נחשפו לבירה שלנו. בירה צריכה להיות כייפית, ואני חושב שהצלחנו לעשות זאת״ אומר ערן גרינוולד, האיש שעומד מאחורי ״הגיבור״ – מבשלת הבירה היחידה בעיר. ״מגיע כל הכבוד לעירייה שפירגנה והקימה את המתחם הזה בפסטיבל״ הוא מוסיף.

צפו בביקור שלנו במבשלת הגיבור:

מבשלת ״הגיבור״ הוקמה בכפר תבור בשנת 2012 ע״י ערן גרינוולד, תושב המקום ו״משוגע״ לדבר. אחרי כחמש שנים הגיע הזמן להתפתח ולעלות שלב. גרינוולד רכש חלק מהציוד של מבשלת בירה בשם מידן שפעלה בכרמיאל, הוסיף ציוד נוסף והעביר את המבשלה לכאן. היום ביחד עם שותפו רמי סגל, מייצרים השניים בירת בוטיק מובחרת שזוכה לתגובות חמות במיוחד וכובשת את ישראל. את ״הגיבור״ אפשר למצוא בפאבים נבחרים ברחבי הארץ (וגם בכרמיאל) וניתן לקנות ברשתות ובחנויות למכירת אלכוהול כמו דנה משקאות ורשתות שיווק כמו קשת טעמים. וכן, גם בחנות המפעל שברחוב הנפח באזור התעשייה.

איך הפך אוטו לסמל המבשלה?

הביקור שלנו במבשלה מתחיל באולם הייצור, שם מדגים ערן את התהליך שבו מים, לתת, כשות ושמרים הופכים לבירה. בתהליך מעורבים שלבי מיצוי, סינון ותסיסה שערן שולט בהם היטב. בסופו של התהליך, אחרי כמה שבועות מתקבל הנוזל המבטיח הזה, שגורם לכולנו לחייך ולהרגיש בנוח.
ערן הוא בכלל מהנדס מכונות, במשך שנים עסק בתחום וניהל חברות. לפני כחודשיים הוא החליט לפרוש מתפקידו כמנהל חברה בענף הלוגיסטיקה ולהקדיש את כל כולו להגשמת החלום – ייצור הבירה שהוא אוהב.

את השם למבשלה העניק ערן על-שם הרכב האהוב עליו, פולקסוואגן מסחרית מתקופת הסבנטיז העליזה, פריט אספנות שנמצא אצלו כבר 27 שנים. ״הרכב הוא הגיבור״ הוא אומר בחיוך ומציג בגאווה תמונות שלו במכשיר הטלפון. ״למה האוטו גיבור? כי הוא שרד שריפה, שרד הרבה דברים, סוחב המון שנים… בין היתר אני אוהב לשפץ רכבים ישנים ולחדש אותם. אחד הרכבים האלה הוא הגיבור״.

– ערן, איך הגעת לבירה? גם אני אוהב ללגום מדי פעם, אבל אני לא מתכנן לייצר בירה…

״כשהתחלתי לשתות בירה גם אני לא ראיתי את עצמי נכנס לעניין הייצור״ הוא עונה בחיוך. ״אבל חיבבתי בירה, הנושא של בישול היה אצלי במסגרת התוכניות. התחלתי בבית בקטן, בתחילת שנות האלפיים, חילקתי למשפחה וחברים, אחרי זה הביקוש עלה והתחלתי למכור. לאט לאט העניין התפתח וגדל. אנחנו אף פעם לא יודעים מי מוביל את מי, אנחנו את העסק או העסק אותנו״.
היום כוללת המבשלה מערכות ייצור, הפצה ושיווק. ערן מודה כי ״האתגר האמיתי הוא לשווק ולמכור את המוצר, אנחנו עובדים עם מסעדות, עם ברים, עם בתי עסק בכרמיאל ובכל רחבי הארץ.

תישארו מעודכנים:

4 רכיבים, אין ספור אפשרויות

במבשלת ״הגיבור״ מיוצרים כיום חמישה סוגים שונים של בירות – מהבירה הכהה ביותר ועד לבלונד, הבהירה ביותר. בנוסף מיוצרות במקום בירות בוטיק אחרות בהזמנה, עבור חברות שמשווקות בירות פרייבט לייבל ושוכרות את הציוד ואת המקום המתאים. חוץ מזה, מגלה ערן, יש במבשלה מערכת קטנה עבור אנשים שמגיעים באופן פרטי ומבשלים בירה משלהם לשימוש עצמי או למכירה בכמויות קטנות. ״אנחנו מספקים את ההדרכה והליווי המקצועי, מסייעים לאנשים לשפר את הבירה שהם מייצרים ומלמדים אותם כיצד לבצע את תהליך הייצור. זה תחביב שתופס תאוצה רבה בשנים האחרונות״ הוא מסביר.

מבשלת הגיבור כרמיאל המבשלה
כאן מכינים את הבירה. מבשלת הגיבור

– לפי אילו קריטריונים נקבעו הטעמים של הבירות המיוצרות כאן?

״בעיקרון, בירה היא אוסף של רכיבים: מים, לתת, כשות ושמרים, שמהם יש זנים שונים ויש למעשה אין ספור וריאציות. דבר ראשון, בירה מורבבת ממים – כמובן שאי אפשר בלעדיהם… לכאורה זה תמים, בסך הכל מים, אבל האיכות שלהם חשובה מאוד לאיכות ואחידות המוצר. יש לנו מערכת שמבצעת אוסמוזה ומטפלת במים. באשר ללתת, הכשות והשמרים, ידוע שבמבשלות בוטיק לא מתפשרות על האיכות. בסופו של דבר – הבירות של הגיבור הן הבירות שאני הכי אוהב. הסוג הראשון שהתחלתי לייצר היתה סטאוט (בירה כהה, ג.ד) כי אני מאוד אוהב בירה גינס, המשכתי עם בראון אייל כי בזמנו טיילתי באנגליה ובסקוטלנד ומאוד אהבתי את הניו קאסל. אחרי שני הסוגים האלה המשכנו ופיתחנו סוגים נוספים, כמו בירת החיטה והבלונד – שלאחרונה ביצענו בה שינויים כדי להגביר את הטעם היחודי שלה, וישנה כמובן בירת ה-IPA שהיא בירה טרנדית מושלמת״.

היכנסו לכתבות מעניינות נוספות בפורטל זהר.נט:

– מה מייחד את הבירות שלכם?

״לא יודע אם המילה מייחד היא נכונה. הבירות שלנו פשוט… אחרות. כל מבשלת בוטיק מייצרת בירות משלה. אני מאמין שיש לנו בירה טעימה ואיכותית ובעלת אורך חיים ארוך, מה שמעיד על איכות הרכיבים. בסופו של דבר, בירה היא משהו כייפי. היא מסמלת חברים, חופש, בדיוק כמו הפולקסוואגן שהפכה לסמל שלנו. זה נעורים, כיף, חברות, והמותג שלנו מתחבר בדיוק לרוח הזו״.

– אתה חולם שיום אחד בירת ״הגיבור״ תהיה בכל מקרר ובכל בית בישראל?

״אני לא חולם להיות גולדסטאר ולא הייניקן, אבל בהחלט רוצה שיכירו את המותג, שיאהבו את הבירה, שישתו וייהנו. בירות הבוטיק הוא תחום שהולך ומתפתח בעולם, ובשנים האחרונות גם בארץ. בישראל שולטים שני גופים גדולים ביותר מ-80% מהשוק, וחלקן של בירות הבוטיק הוא כ-3% – וזה דווקא בסדר, כי יש עליה מתמדת. בארה״ב חלקן של בירות הבוטיק מכלל השוק הוא קרוב ל-20%, באנגליה כ-15%. זה יקרה גם בארץ, זה לוקח זמן אבל אנחנו רואים התקדמות עקבית בנושא״.

– אילו בירות אתה אוהב לשתות בזמנך הפנוי?

״הכל! במקרר אצלי בבית אתה תראה הרבה סוגי בירות, גם שלי וגם של אחרים. אני אוהב לטעום, ללמוד, להתעדכן, זה עולם ומלואו, יש טרנדים רבים בתחום ויש הרבה חידושים״.

מבשלת הגיבור כרמיאל חדר האריזה
חדר האריזה והביקבוק במבשלה

מרכז מבקרים חדש

בימים אלה נפתח במבשלת ״הגיבור״ מרכז מבקרים שמיועד בעיקר למשפחות ולקבוצות. במקום נערכים סיורים, כמובן בתיאום מראש. הסיורים כוללים הסבר על הבירה וביקור באולם הייצור בין מיכלי הנירוסטה שבהם מתבשלת הבירה, תוך קבלת הסבר על התהליך כולו – מרגע הגעת חומרי הגלם ועד לסיום ההכנה, לאחר מכן נכנסים המבקרים לאולם האריזה שם מוכנסת הבירה לתוך מיכלים ובקבוקים. בסיום הסיור מחכות למבקירם טעימות של בירות ״הגיבור״ ומרימים כוס לחיים.

במקביל, נפתח במקום מתחם ביר גארדן שבו יהיה ניתן לשבת בסופי השבוע (ימים חמישי עד שבת) וללגום מבירות ״הגיבור״ ובירות בוטיק נוספות שמייצרים במבשלה, וגם לטעום מתפריט אוכל בסיסי. בשלב הראשון המתחם יהיה פתוח לתקופת הרצה, וערן מזמין את כולם לבוא ולהתרשם ביחד עם החברים, או כמו שהוא אוהב לומר: ״בירות זה בשביל הכיף, בשביל החיוך וביחד עם חברים״.

מבשלת הגיבור ביר גארדן כרמיאל
קונספט שמשלב מרכז מבקרים עם מקום לשבת ביחד עם חברים וליהנות מבירה טובה. מבשלת הגיבור

כתבה מעניינת:

חדשות כרמיאל

יומסע – לחיות בעולם של גברים ולהישאר אישה

שתפובת שבע אבוחצירה מנכ"לית תאגיד המים כרמיאל יו"ר מאמאנט אזור הצפון – משחקי כדורשת נשים. …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.