Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1462195163:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 13595
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_metaseo_metatitle] => Array
        (
            [0] => חדשות זהר הצפון כרמיאל - תעלומה: מה קרה למסעדת ארט דה קוקו?
        )

    [_metaseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => תעלומה: מה קרה למסעדת ארט דה קוקו?
        )

    [_metaseo_metaopengraph-title] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metaopengraph-desc] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metaopengraph-image] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metatwitter-title] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metatwitter-desc] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metatwitter-image] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw_text_input] => Array
        (
            [0] => ארט דה קוקו
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => ארט דה קוקו
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 74
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 26898
        )

    [essb_cached_image] => Array
        (
            [0] => https://zhk.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/05/נהנים-בארט-דה-קוקו.jpg
        )

    [essb_pc_whatsapp] => Array
        (
            [0] => 3
        )

    [essb_pc_mail] => Array
        (
            [0] => 1
        )

    [rank_math_focus_keyword] => Array
        (
            [0] => ארט דה קוקו
        )

    [rank_math_robots] => Array
        (
            [0] => a:1:{i:0;s:0:"";}
        )

)
ארט דה קוקו. צילום ארכיון. למצולמים אין כל קשר לכתבה

תעלומה: מה קרה למסעדת ארט דה קוקו?

שתפו

המסעדה המצליחה נסגרה במפתיע אחרי 12 שנה, הבעלים איתן ומיכל להב: בוחנים הצעות עסקיות בתחום השוקולד

מאת גיל דובריש ואשי טאוב

תעלומה אופפת את סגירתה של מסעדת ארט דה קוקו באופן מפתיע, סגירה שגרמה לתדהמה והלם רב בקרב תושבי העיר. מדובר באחת המסעדות המצליחות ביותר בכרמיאל מאז ומתמיד, שביקרו בה דרך קבע מאות סועדים מדי יום, וסגירת המקום באופן פתאומי, הביאה לגל שמועות רחב, שקיבל ביטוי בעיקר ברשתות החברתיות.

אחדים מהעובדים קיבל בסוף השבוע הודעה טלפונית שלא להגיע לעבודה בשל שיפוצים במקום. ביום ראשון הגיעו כמה עובדים למסעדה, נפגשו עם מנהל המסעדה והבעלים אשר מסרו להם מכתב פיטורים והבטיחו כי “הכל יסתדר בקרוב”. מאוחר יותר גילו העובדים כי על שער הכניסה נתלה שלט שבו נאמר כי המסעדה סגורה עד לסוף החודש.

לטענת כמה מלצרים במקום הם שוקלים לפנות להסתדרות משום שלא קיבלו לטענתם כספים המגיעים להם לכאורה. עובדים מספרים לנו על ההלם הרב שאחז בהם עם היוודע דבר סגירתה של המסעדה המצליחה, ללא התראה מוקדמת.

בניגוד לשמועות, טוענים בעלי המסעדה איתן ומיכל להב,  כי קיבלו הצעות עסקיות בתחום ענף השוקולד ובתחומים עסקיים נוספים. בשלב זה, לאחר 12 שנים של פעילות מצליחה ומבורכת בכרמיאל, הם אינם ממהרים להחליט באיזה סדר גודל יתרחבו והאם יישארו לפעול בארץ או גם בחו”ל, אך בכדי להתייעץ ולבחון את הדברים עם בעלי מקצוע, החליטו לקחת חופשה ארוכה של חודש, בזמן זה המקום יהיה סגור לסועדים.

משפחת להב. צילום: אלבום פרטי
משפחת להב. צילום: אלבום פרטי

איתן להב המנהל העסקי של ארט דה קוקו ובעלה של השוקולטיירית מיכל להב אומר: “כשפתחנו את המקום על שטח גדול של 470 מ”ר, בעיר כרמיאל, אנשים חשבו שזו התאבדות מבחינה עסקית. אבל המקום הצליח בזכות מטעמי השוקולד הייחודיים שיוצרת ומפתחת מיכל , ובעזרת הצוות המיומן והמסור שלנו , צבר תאוצה והיה מלא בכל יום . אחרי 12 שנים של הצלחה בעיר הנפלאה הזו, כרמיאל, קבלנו הצעות עסקיות שונות, ואנו ניקח פסק זמן לבחון את כולם ולהחליט על העתיד שלנו. מדובר בעניין מרגש וחיובי עבורנו. ובכל מקרה זו תהיה אחת הפעמים הבודדות שנוכל לצאת עם הילדים לחופשה משפחתית ארוכה“ אומר איתן .

השוקולטיירית מיכל להב עוסקת בשוקולד כבר 16 שנים. היא למדה אצל שוקולטיירים הנחשבים בעולם – בארה”ב, בלגיה ושוויץ. היא החלה ביצירת פרלינים וטראפלס בבית הוריה בראש פינה ולאט לאט הבית הפך קטן מלהכיל את כמות המוצרים. המקום הראשון שפתחו מיכל ואיתן, היה בראש פינה, בית קפה בשם “שוקולד קפה”. עם ההצלחה והביקוש, החליטו איתן ומיכל להתרחב ולעבור לכרמיאל. כאמור – מה שחשבו כולם כ”התאבדות עסקית”, הסתבר כמקור הצלחה, אשר גם סייע ומשך לכרמיאל מותגים, חנויות ועסקים רבים, שפיתחו את האזור. ארט דה קוקו הפך למותג מבוקש, אליו הגיעו מכל רחבי הארץ, שילב מפעל, חנות מפעל, בית קפה ומסעדה חלבית.

לטענת הבעלים המקום ייסגר לחודש, ועד אז מקווים איתן ומיכל להגיע להחלטות חשובות להמשך עתידם המקצועי. הם מוסרים "תודה לכל הלקוחות הנאמנים, לעובדים המסורים ולעיר הנפלאה כרמיאל".

כתבה מעניינת:

פסטיבל מחול צילום שי ברמי 2022

פסטיבל המחול נדחה לסוכות וזו הסיבה

שתפוראשוני: מסתמן כי הפסטיבל שנועד להתקיים בחודש יולי יידחה לחול המועד סוכות בחודש אוקטובר. הסיבה …


8 תגובות

  1. סיפורי פוגי. המסעדה כבר הרבה זמן לא איכותית במוצריה ומיום ליום יש הדרדרות. אף אחד לא סוגר עסק משגשג או לא מוכר מוניטין של שנים.

  2. הכל טוב ויפה אבל למה לדפוק את הצוות המסור והמיומן? מסכים עם בני – הכל שקרים

  3. מה קרה חלאס עם השמועות והרכילות הזולה הזו. מה אסור לאנשים לבדוק לאן עתידם הולך? בואו נחכה עוד פחות מחודש הם רשמו עד ה-30 לחודש ונידע מה באמת קורה. לשון הרע זה הכי גרוע שיש שמרו על כבודם של אנשים בסוף הם יפתחו מחדש ומה תגידו?

    • בשביל לבדוק אפשרויות, לא סוגרים עסק, ממילא לא הם אלה שמתפקדים בו בפועל. ובטח לא נותנים מכתבי פיטורין. זכותם כמובן לעשות עם העסק שלהם מה שהם רוצים, אבל לא סוגרים עסק מעכשיו לעכשיו, לפחות להודיע לו הודיעו ללקוחות, שהעסק ייסגר לצורך כזה או אחר. במילה אחת, חבל.

  4. אבירון

    חבל שעוד מקום טוב נסגר בכרמיאל שאט אט הופכת לעיר קבורה לעסקים קטנים…

  5. אורית

    מה קורה למי שיש לו קופון שנקנה יומים לפני הסגירה ?

    • צילי כפיר

      גם אצלנו, החיילים בישוב שלנו מחזיקים בשוברים לארוחה שטרם מומשו.
      כנראה שלעורכי הדין תהיה תעסוקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *