ימי החורף מביאים עמם את הקור והרצון לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג חולקת לרגל העונה הקרה מתכון מרק עדשים כתומות. בתאבון!
מרכיבים (מנות ל– 6 אנשים)
250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
100 גרם בצל סגול חתוך גס
150 גרם גזר חתוך גס
3 שיני שום
150 גרם עדשים כתומות
ליטר וחצי מים
מלח וכמון
אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל3 דקות נוספות.
מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה.
מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים) וטוחנים