מערכת פורטל זהר.נט
הגיע הזמן שתצאו בטטה! הנה, אמרנו את זה – כי מי קבע שבטטה זו מילה גסה? אדרבה, הבטטה עשירה בנוגדי חמצון וויטמין A וידועה בסגולותיה לשמירה על עור פנים בריא, האטת תהליכי ההזדקנות, איזון רמות הכולסטרול, חיזוק את העצמות ומערכת החיסון.
קבלו מתכון לסלט בטטה להכנה קלה בבית.
המצרכים:
2 יח׳ בטטה
150 גרם גבינת פטה 5%
חופן אגוזי מלך
מרכיבים לבסיס הסלט:
מיקס חסות
גזר
כרוב לבן
כרוב סגול
מלפפון ירוק
עגבניות שרי
רוטב לסלט:
*ניתן לקנות רוטב ויניגרט הדרים מוכן
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כוס מיץ תפוזים
כפית חרדל גרגירים
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
- חותכים בטטה אחת קטנה לקוביות ומכניסים לתנור עד שמתרככות
- בעזרת קולפן מגלפים רצועות בטטה דקות – לאורך
- מחממים שמן בסיר וזורקים פנימה את רצועות הבטטה – טיגון קל עד להזהבה (ציפס בטטה)
- חותכים גס את כל הירקות ומערבבים בקערה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ביחד ושופכים על הירקות החתוכים
- מפזרים את קוביות הבטטה על הסלט
- מגרדים בפומפייה גבינת פטה מעל הכל
- מניחים בערימה במרכז הסלט את הצ'יפס בטטה
- מפזרים שברי אגוזי מלך מעל הכל
באדיבות אלעד אמסלם, השף הראשי של רשת קפה גרג