הקוקטיילים של Tio Pepe עושים עלייה מספרד
הקוקטיילים של Tio Pepe עושים עלייה מספרד

הקוקטיילים של Tio Pepe עושים עלייה מספרד

שתפו

שרי Tio Pepe הוא חלק בלתי נפרד מתרבות ספרד והוא מוביל את הרנסאנס של יינות השרי במאה ה- 21.

Tio Pepe הוא אייקון ספרדי המיוצא ליותר מ – 75 מדינות שונות, מה שעושה אותו לפלומינו פינו הנמכר ביותר בעולם!

Tio Pepe = הדוד פפה – קרוי על שם דודו האגדי של מנואל מריה גונזלס, בנקאי שזיהה את הפוטנציאל ביצוא יינות שרי והחליט לפתוח יקב. דודו עזב את עבודתו ביקב אחר ונחלץ לעזרתו. כך נוסד יקב גונזלס ביאס ומבחינת מנואל היה זה מתבקש שהיין הראשון שייצר היקב יקרה על שם הדוד האהוב.

בשנת 1844 החלו לייצא את השרי Tio Pepe לאנגליה ובמהרה הוא כבש את מדפי השוק והפך למותג השרי המוכר והנמכר ביותר . בשלהי המאה ה- 19, יינות מחוזקים וביניהם יינות שרי ופורט היו פופולאריים להפליא כמרכיבי קוקטיילים, והשרי עיטר את תפריטי הקוקטיילים המפוארים ביותר. כפטריות אחרי הגשם, השרי צץ במשקאות שונים שנחשבים לקלאסיקות כגון : קובלרים (Cobblers), פליפס (Flips ) וסנגריות (Sangarees).

השרי קובלר נחשב לסנסציה בת זמנו והוכתר ע"י היסטוריונים ומובילי דעה כמשקה הפופולארי ביותר בארה"ב! שרבבות נהנים ממנו גם ברחבי אירופה ואוסטרליה.

המאה ה-21 מסמלת את הרנסאנס של השרי!

בשנים האחרונות השרי מאבד את הסטיגמה המיושנת שדבקה בו והוא תובע את מקומו מחדש בעולם.

השרי אינו עוד יין קינוח אלא משקה וורסטילי שניתן לשדכו למגוון אינסופי של סוגי מזון, שמומלץ ליהנות ממנו לפני, במהלך ואחרי ארוחה טובה וכמרכיב אידיאלי לקוקטיילים. ברים מובילים בעולם כבר אימצו בחום ועכשיו גם ישראל בדרך עם ארסנל מכובד של קוקטיילים על בסיס Tio Pepe (כולל הקלאסיקות כמחווה טעימה להיסטוריה).

 

טיו חיטו

מרכיבים:

50  מ”ל טיו פפה

25 מ”ל סאוור מיקס

סודה

נענע טרייה

אופןהכנה: ממלאים כוס אולד פאשיין בקוביות קרח,

מוסיפים עלי נענע, מנה של טיו פפה, חצי מנה סאוור מיקס וסוגרים עם סודה.

 

מיסטר פפה 

מרכיבים:

 40 מ”ל טיו פפה

25  מ”ל מי סוכר

25 מ”ל מיץ לימון

40 מ”ל ג’ינג’ר אייל

חופן לימונים

עלי נענע

אופןהכנה: כותשים לימון ונענע עם מי סוכר.

ממלאים בכוס היי בול רחבה ומוסיפים טיו פפה,סאוור מיקס וסודה.

סוגרים עם קרח מרוסק.

 

פפה מרטיני

מרכיבים:

50 מ”ל טיו פפה

12.5 מ”ל טריפל סק

25 מ”ל וודקה

ג’ינג’ר אייל

אופןהכנה: ממלאים בשייקר את הטיו פפה, הטריפל סק והוודקה.

מוזגים לכוס מרטיני קרה ומוסיפים את הג’ינג’ר אייל.

 

בלנטיינ'ס, הוויסקי מס' 1 באירופה,גאה להשיק בישראל: Ballantine's Christmas Reserve – מהדורה מוגבלת וחגיגית של הוויסקי המוכר והאהוב

בלנטיינ'ס, הוויסקי מס' 1 באירופה, גאה להשיק בישראל מהדורה מוגבלת וחגיגית Ballantine's Christmas Reserve"" של הוויסקי המוכר והאהוב, בהשראת חג הכריסטמס הקרב.

בלנטיינ'ס כריסטמס רזרב הינו בלנד סקוטי של טעמים וניחוחות מעודנים המורכב מתערובת של סינגל מאלטים וגריין וויסקי מארבעת קצוות סקוטלנד, אשר נבחרו בקפידה על סמך האלמנטים הפירותיים והמתוקים שהם טומנים בחובם.

טעימת בלנטיינ'ס כריסטמס רזרב מעלה אסוציאציות חורפיות של תפוחים מסוכרים, אגסים בשלים, טופי קרמל ותפוז, עם נגיעות של ג'ינג'ר וליקריץ.

הבקבוק והמארז של "Ballantine's Christmas Reserve"  עוצבו בהשראת חודש דצמבר האירופאי עם פתיתי שלג ואלמנטים חגיגיים של כסף וזהב

 

 

יין שרדונה בציר 2012 מיקב עמק האלה

הסקוטית- חטיבת היין והאלכוהול מבית ישרקו, המייבאת ומשווקת מוצרי מזון, מהמובילים בעולם והמפיצה הבלעדית של יקבי עמק האלה בישראל, משיקה יין שרדונה מבציר 2012 (יין לבן יבש).

ענבי השרדונה שנבצרו בבציר ידני, הועברו לתסיסה בחביות עץ אלון צרפתי ומכלי נירוסטה. ולאחר מכן התיישן היין במשך שנה בחביות. השילוב בין חבית עץ האלון ומכלי הנירוסטה, מאפשר קבלת יין מורכב ועשיר, ששומר על רעננות ופירותיות טרייה.

שרדונה 2012:

היין מורכב מ- 100% ענבי שרדונה ומהווה חלק מסדרת  האיכות של היקב, הנקראת כשמו עמק האלה. היין בעל גוון זהוב, משלב ארומה מבושמת ועשירה של אפרסק, מלון ותאנים לצד חמיצות מרעננת, הנתמכים ברקע בגווני עישון וקלייה. ליין סיומת ארוכה, אלגנטית ומורכבת.

 

RIGA BLACK BALZAMS ELEMENT   

החברה הסקוטית מבית ישרקו,  משיקה בישראל את משקה הביטר:  RIGA BLACK BALZAMS ELEMENT (ריגה בלאק בלזאם אלמנט), שיצטרף לסדרת המשקאות ריגה בלאק בלזאם, הכוללים  את הבלאק בלזאם הרגיל ובלאק בלזאם קוראנט (אוכמניות).

משקה הביטר הנחשב למשקה הלאומי של לטביה, מיוצר על ידי חברת LATVIJAS BALZAMS. הביטר מוגש לרוב כדז'סטיף העוזר לעיכול הארוחה ומיוצר מאלכוהול ניטרלי המופק מדגנים המשלב תבלינים וצמחים שונים.

בלאק בלזאם אלמנט משלב רום אקזוטי מהקריביים, פירות וצמחים ייחודיים.

המשקה מהווה גם כבסיס ותוספת לכל משקה קל.

בעל טעם ייחודי חלק ומלטף פותח  עולם של חושים זאת בשל העובדה שנעשה שימוש ב 24 מרים שונים בתהליך הייצור שלו. בעל טעם ייחודי חלק ומלטף פותח  עולם ל ים זאת בשל העובדה שנעשה שימוש ב 24 מרכיבים שונים בתהליך הייצור שלו.

בקבוק הריגה בלאק בלזאם אלמנט מעוצב ועטור פרסים, עשוי מחימר לשימור הטעמים החדים ואיכותם.

 

 

כתבה מעניינת:

חגיגת קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי צלויות, קלמטה ומוצרלה צילום אפיק גבאי (1)

קונצילה ריגטה – איטלקית 100%

שתפומתחשק לכם איטלקית 100% על הצלחת? קבלו מתכון של פסטה קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.