בשנים האחרונות אחד מחומרי הגלם שמקבלים הכי הרבה תאוצה, הכרה וביקוש הינו הסלק.
הסלק מגיע ממשפחה ענפה הכוללת זנים וסוגים שונים של סלק. לרוב אנחנו מכירים את הסלק האדום, או את סלק העלים, אך כיום

ניתן למצוא בשוקי איכרים למיניהם סלקים מטריפים למראה (וגם לטעם).
בעבר הסלק היה משמש בעיקר לייצור סוכר בזכות כמויות הסוכר הרבות שהכיל (סלק הסוכר), אך אל חשש, הסלק בעיקר ידוע באין ספור תכונות מרפא ושיפור תפקוד פיזי ומנטלי וקוגניטיבי, בזכות העושר של ערכיו התזונתיים. מחקרים הוכיחו כי שתיית מיצו באופן תדיר מעוררת שינויים ועוזרת בהפחתת לחץ דם, הפחתת סטרס, תרומה ושיפור בסיבולת ובביצוע פעולות מאומצות, נוגד חימצון דלקות מעולה ועוד…
אבל אנחנו לא בפינת הרפואה אלא בפינת האכילה, אז רק ניקח את כל העושר האדום והמבורך הזה שהטבע נתן לנו ונכין ממנו משהו טעים. לא לפחד או להירתע מהלכלוך, לא לסלק את הסלק ואם כבר נאכל נברך "שיסתלקו כל אוייבינו"…
קרפצ'יו סלק חי
חומרים:
3 סלקים בינוניים יפים (קשים)
2 תפוחי גרנד סמיט
חצי חבילה גבעולי סלרי פרוסים
כוס אגוזי מלך שבורים מעט
שליש כוס חומץ בלסמי טוב
שליש כוס סוכר
2 כפיות שמן שומשום
3 כפות שמן זית איכותי
שן שום כתוש
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
הכנה:
קולפים את הסלקים וחותכים לחצי. כמו כן חותכים את התפוחים לחצי ומנקים את הליבה והגרעינים.
במנדולינה או במג'ימיקס פורסים דק את התפוחים והסלקים ומעבירים לקערה גדולה. אל הקערה מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד.
מכניסים למקרר למספר שעות ואפילו מומלץ ללילה. זה הכל, הסלט מוכן!
הצעת הגשה: לעטר במעט עלים קטנים של סלרי או כוסברה למי שאוהב ואגוזי מלך נוספים למעלה.
לבריאות ובתיאבון
ינון כרמל, שף "עדיה – המקום לשמחה" במושב מעונה