בית / Fun / אוכל / מתכונים / להתחיל את השנה עם טעם טוב
קפה ביגה עוגת דבש צלם אמיר מנחם ראשי
צילום: אמיר מנחם

להתחיל את השנה עם טעם טוב

שתפו

מתלבטים מה להכין לשולחן החג? קבלו ארבעה מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לפתוח את השנה ברגל ימין

מערכת פורטל זהר.נט

עוף צלי ברוטב רימונים

מצרכים (עבור 4 סועדים)
4 כרעי עוף
8 כפות רוטב רימונים
4 כפות שמן זית
3 שיני שום
1 כפית אבקת כמון
150 מ"ל מים
מלח ופלפל
1 קליפת לימון

מצרכים להכנת רוטב רימונים:
600 מ"ל מיץ רימונים
150 גרם סוכר
1/2 לימון סחוט

הוראות הכנה:
רוטב רימונים
1. חצו את הרימונים וסחטו אותם.
2. סננו את המיץ על מנת להימנע מגרעינים וקליפות.
3. שפכו את המיץ הסחוט לסיר, הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך שעה, עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך של סירופ. הניחו בצד.

הכנת העוף
4. הפרידו את הבשר מהעצמות, כך הבישול יהיה מהיר וקל יותר: הניחו את העופות על הקרש כך שהחזה מופנה כלפי מטה, וחתכו לאורך עמוד השדרה. לאחר מכן הפכו את העופות כך שהחזה יהיה מופנה כלפי מעלה. מחצו את העופות – מומלץ שיהיו שטוחים ככל האפשר.
5. תבלו את העופות בעזרת מלח ופלפל, והניחו אותם בתבנית.
6. כתשו את השום והכמון בעזרת מכתש.
7. ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום.
8. שפכו את הרוטב שנוצר על העוף וכסו עם נייר נצמד. הכניסו את העופות למקרר למשך שעתיים וחצי.
9. חממו את התנור ל-180 מעלות.
10. בחרו מחבת גדולה וחממו בה שמן זית. הקפיצו את העופות למשך 2 דקות לכל צד.
11. החזירו את העופות לתבנית. הוסיפו 150 מ"ל מים ואפו בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום-זהוב.
12. הגישו את העוף עם קליפות לימון מעל.
באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

TEKA_עוף צלוי ברוטב רימונים_קרדיט צילום יחצ (3)
עוף צלוי ברוטב רימונים. צילום: יח״צ

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנת קינוח נפלאה – תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית.

מצרכים (ל-7 מנות):
7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון
למילוי
1/2 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.
טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.
ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.
מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.
מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים צילום ג'קי אזולאי
צילום: ג'קי אזולאי

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני

סבינה ולדמן מרשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי לשולחן החג – פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים. בחירה אידיאלית לארוחת חג: דג עסיסי, דשן ונוח להכנה. שכבת הזוקיני, המסודרת עליו כקשקשי דג, מוסיפה טוויסט יצירתי.

מרכיבים ל־8 מנות:
פילה סלמון במשקל 1.5-2 ק״ג עם העור
10 כפות שמן זית
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לבן טחון
4 זוקיני ירוקים פרוסים דק מאוד
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) פרוסה דק
1 ענף תימין
1/2 כוס יין לבן
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט פלפל חריף אדום קצוץ דק

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר קטן על להבה בינונית ומאדים כרישה ותימין כ-5 דקות. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה. מסירים את המכסה ומעבירים ללהבה גבוהה.
יוצקים יין ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מצטמצם לשליש הכמות. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל חריף. טוחנים לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. שומרים בצד.
מכינים את הדג ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
שמים סלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מערבבים שמן זית עם קליפת לימון ושיני שום ומורחים על הדג בנדיבות. מתבלים במלח ופלפל לבן ומעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשמן נקרש מעט.
מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא. מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
אופים כ-35 דקות עד שהדג מוכן (כשמחדירים סכין רואים כי במרכזו של הדג הצבע נותר ורדרד ולא אטום).
מחממים מעט את הרוטב ומגישים אותו לצד הדג.

פילה סלמון צילום רונן מנגן (Custom)
פילה סלמון. צילום: רונן מנגן

עוגת דבש וקרמבל תפוחים

רשת בתי הקפה ביגה חולקת מתכון חגיגי לעוגת דבש וקרמבל תפוחים, העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש.
העוגה מתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק…

מרכיבים:
60 גר' סוכר לבן
60 גר' סוכר חום
150 גר שמן סויה
150 גר' דבש
2 ביצים
1 וחצי כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
1/2 כוס תה
גרידת תפוז מחצי תפוז
4 תפוחים מקולפים( גרנד) חתוכים לקוביות

אופן הכנה:
יש להכניס את כל המרכיבים לתוך קערה עמוקה, ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, ולשפוך לתוך תבנית עגולה, להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 עד 35 דקות.

קפה ביגה עוגת דבש צלם אמיר מנחם
עוגת דבש. צילום: אמיר מנחם

כתבה מעניינת:

נאגטס עוף ותירס של מאסטר שף צילום נטע חן ליבנה

הילדים יאהבו את המתכון הזה: נאגטס עוף ותירס

שתפוהמותג מאסטר שף מציע מתכון לנאגטס עוף ותירס בציפוי פירורי לחם, נאגטס טעימים שהילדים יאהבו …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.