כנפיים. צילום: בועז לביא BBB
כנפיים. צילום: בועז לביא BBB

מושלם למנגל: כנפיים ומבחר רטבים טעימים

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

שף אילן פנחס, השף הראשי וסמנכ"ל רשת מסעדות BBB, המתמחה בבשרים, מציע מתכון מיוחד לכנפי עוף עסיסיות עם מגוון רטבים ייחודיים למנגל שאתם מתכננים.

כנפי עוף עסיסיות

  • 12 יחידות, של כנפיים חצויות  (מנה גדולה)
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון דק
  • חצי כוס רוטב – מתכונים בהמשך
  • טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

אופן הכנת הכנפיים

מתבלים את הכנפיים במלח ופלפל, "מעלים" את הכנפיים על הגריל בשלב החזק של המנגל. צולים את הכנפיים בזריזות משני הצדדים, כאשר מקפידים שלא לשרוף אותן, כ-2-3 דקות מכל צד (מסובבים תוך כדי שלא יישרף), חשוב להגיע לגוון חום זהוב. מעבירים את הכנפיים לכלי הנירוסטה וסוגרים בעזרת המכסה. נותנים לכנפיים להתבשל עם החום שנוצר בתוך הכלי, לאחר כ-20-30 דקות מעלים שוב את הכנפיים למנגל, מחזירים לקערת הערבוב עם הרוטב, מגישים בכלי שטוח ומקשטים בבצל ירוק.

רוטב צ'ילי מתוק

  • 1 כוס צ'ילי מתוק
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 1 כף רוטב סויה
  • חצי כפית שמן שומשום
  • חצי שן שום קצוצה דק
  • חצי כפית ג'ינגר טרי קצוץ דק
  • מעט מים במידת הצורך

אופן ההכנה

את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו, מכניסים לסיר רחב ומבשלים על אש בינונית. יש לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.

רוטב חריף מעושן

  • 100 גרם רוטב טריאקי
  • 400 גרם רוטב צ'ילי מתוק
  • 50 גרם רוטב סרירצ'ה
  • 20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)

אופן ההכנה

מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצה למחית חלקה, בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מערבבים לרוטב חלק.

רוטב חרדל ומייפל

  • 1 כוס סירופ מייפל איכותי
  • חצי כוס חרדל
  • 1 כף סוכר דמררה
  • קורט צ'ילי גרוס
  • טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.

״על האש״ מהנה וטעים!

כתבה מעניינת:

טאקו. צילום: יח״צ TEKA

עד שתטוסו לדרום אמריקה: טאקו ואמפנדס צמחוניים בגרסה ים תיכונית

שתפומבצע החיסונים המוצלח החזיר לחיינו הנאות קולינאריות מקומיות כמו מסעדות, בתי קפה ודוכני אוכל אך …


תגובה אחת

  1. אזרח חתיק

    חמאה עם בשר?
    קצת כבוד לגולשים. רוב האוכלוסיה בארץ לא אוכלים בשר עם חלב וגם קונים כשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.