מונייר - מיני מיני סופגניות מלוחות. צילום דניאל לילה
מונייר - מיני מיני סופגניות מלוחות. צילום: דניאל לילה

מיני סופגניית בריוש עם מילוי זוקיני

שתפו

השף מוריס מונייה מעניק מתכון להכנת מיני סופגניית בריוש עם מילוי זוקיני

לרגל חג החנוכה, השף מוריס מונייה, מעניק מתכון להכנת סופגנייה מיני מיני בריוש עם מילוי זוקיני, אותו הגה והכין בשיתוף פעולה עם השף קונדיטור ערן שוורצבד. 

להכנת הבצק  – 30 יח' מיני מיני סופגניות

500 ג' קמח (שטיבל 2)

25 ג' שמרים

80 ג' סוכר

140 מ"ל חלב

200 ג' (4 יח' M) ביצים

8 ג' מלח

גרידה מרבע תפוז

חצי שקית סוכר וניל

80 ג' חמאה

אופציה: כף ברנדי

הוראות הכנה לבצק

בקערת מיקסר מניחים את השמרים, סוכר, חלב ומערבבים עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז, סוכר וניל וביצים ולשים בעזרת וו לישה למשך 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 5 דקות.

מניחים את הבצק בקערה עד הכפלת הנפח (חצי שעה עד שעהתלוי בטמפרטורה בחדר).

מחלקים למנות של 35 גרם ליחידה, מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית משומנת ולהניח בתנור סגור ולא מחומם להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (חצי שעה עד שעהתלוי בטמפרטורה).

מרתיחים סיר עם שמן עד לחום של 165-170 מעלות (רצוי לעבוד עם מד חום) ומטגנים כ2-3 דקות לכל צד עד להשחמה.

למלית זוקיני:

150 ג' גבינת שמנת

150 ג' גבינת פטה 16%

שן שום כתוש

200 ג' קוביות קטנות זוקיני

פרוסות זוקיני ירוק וצהוב

15 ג' נענע קצוצה

מלח

פלפל

מיני בזיליקום

הוראות הכנה למילוי:

צולים את קוביות הזוקיני ופרוסות הזוקיני בתנור בחום 180 מעלות במשך 10-12 דק'.

מערבבים הכל (חוץ מפרוסות הזוקיני ומיני בזיליקום) ומזלפים בעזרת שק זילוף לסופגניות.

מסדרים את פרוסות הזוקיני ירוקצהובירוק (3 פרוסות) על הסופגנייה. מוסיפים עלה מיני בזיליקום.

בתאבון וחג חנוכה שמח!

כל הזכויות שמורות למונייר פוד דיזיין בע"מ

כתבה מעניינת:

קיש פטריות טבעוני. צילום אביתר ניסן

קיש פטריות טבעוני

שתפומערכת פורטל זהר.נט לרגל יום הטבעונות העולמי, שמצוין מידי שנה ב-1 בנובמבר, הנה מתכון חגיגי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.