חברת כרמית מתכון גלידת שוקולד ופירות יער צילום מיכאלו אנטולי (3)
צילום: מיכאלו אנטולי

מקנחים באהבה: גלידה ביתית בטעמי שוקולד ופטל

שתפו

לרגל טו' באב שיחול בשבוע הבא אירגנו לכם מתכון קינוח מפנק במיוחד: גלידה ביתית בטעמים משכרים של שוקולד ופטל

מערכת פורטל זהר.נט

מתכננים לחגוג את ט״ו באב בשבוע הבא? קבלו מתכון קינוח בטעמים משכרים – גלידה ביתית בטעם שוקולד ופירות יער.

רכיבים:

1 פחית חלב מרוכז
500 מ"ל (2 חבילות) שמנת מתוקה להקצפה (38%)
300 גרם שוקולד מריר 70% בטעם פטל – לשבור לקוביות
100 גרם שוקולד מריר 70% בטעם פטל – לקצוץ
1 כוס פטל אדום טרי או קפוא
קורט מלח

אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים על קוביות שבורות של שוקולד אגו מריר 70% בטעם פטל (300 גר').
ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים קורט מלח. מקררים 4 שעות עד לילה.
ביום למחרת, מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את הקרם, וברגע שהוא מתייצב מוסיפים את פחית החלב המרוכז.
ברגע שהמרקם אחיד אבל עדיין חלק, מוציאים מהמיקסר ומקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ ואת הפטל האדום שהופשר.
מעבירים לכלי (קופסת גלידה, אינגליש קייק ממתכת וכו'), סוגרים ושומרים במקפיא לפחות שעתיים (אפשר עד חודשיים).

לרוטב השוקולד:

30 גרם שוקולד 70% בטעם פטל – לקצוץ
20 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
100 גרם דבש / גלוקוז
25 גרם סוכר
55 גרם שמנת מתוקה
חופן פטל טרי לקישוט ולהגשה

אופן ההכנה:

בקערה בינונית, מערבבים את השוקולד הקצוץ, אבקת הקקאו והמלח. בסיר קטן, מרתיחים את הדבש / גלוקוז, הסוכר והשמנת המתוקה.
ברגע שהנוזלים רותחים, מוזגים אותם אל הקערה עם השוקולד. ממתינים דקה וטורפים עם מטרפה, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. ממשיכים כך במשך כמה דקות עד שהפאדג' מבריק וחלק. מוזגים מעל מנת גלידה ומקשטים בפטל טרי.

מתכון באדיבות חברת כרמית וליאור משיח

כתבה מעניינת:

שבועות קסדיות אוכמניות וגבינת ברי צילום טקה סטודיו

אם אין לחם, תאכלו גבינות: מתכונים לחג השבועות

שתפומערכת פורטל זהר.נט אחרי עונת ה"על האש" והמנגלים, הגיע הזמן לאזן את זה עם קצת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.