מתכון להכנת ארנציני. צילום דן פרץ
צילום: דן פרץ

מתאים לערב חורפי רומנטי או לאירוח חברים: ארנצ׳יני איטלקי

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

לאלו שאוהבים את החורף ומתכננים ערב רומנטי או לחילופין, אירוח מתחת למזגן של כמה חברים טובים, הנה הצעה שתעשה לכם את הערב טעים בהרבה. השף הראשי של רשת קפה גרג, רון סימן טוב, חושף מתכון להכנת מאכל  איטלקי ידוע, ארנצ'יני. מדובר בכדורי ריזוטו במילוי גבינה, קלילים, טעימיםו יפים להגשה.

מרכיבים לארנצ'יני: (10 כדורים)
3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שיהיה מבושל בן יום)

1 חבילת שמנת מתוקה

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

כוס מוצרלה מגוררת

ביצה אחת

כוס פירורי לחם

מרכיבים רוטב:
3 כוסות שמנת מתוקה

1/3 כוס רוטב עגבניות

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

כוס שמן

כוס בצל ירוק קצוץ

גבינת פרמז'ן גוש לא מגורדת

אופן הכנה של כדורי הארנצ'יני:

בקערת ערבוב יש לשים את כל המרכיבים הבאים:

3 כוסות אורז עגול מבושל

1 חבילת שמנת מתוקה

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

כוס מוצרלה מגוררת

לערבב הכל עד קבלת עיסה וליצור כדורים בינונים כל אחד.

ציפוי:

לגלגל כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

לטגן בשמן עמוק את הכדורים עד הזהבה

אופן הכנת הרוטב:

לחמם בסיר בינוני

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס רוטב עגבניות

לתבל חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.

להמתין עד שהרוטב מצטמצם

אופן הגשה:

בצלחת עמוקה מוזגים את הרוטב המוכן

מניחים 3-2 כדורים, ולהוסיף גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ

כתבה מעניינת:

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס. צילום: Teka Studio

הלילה הזה כולו בריאות: מתכונים יצירתיים ובריאים לשולחן הסדר

שתפומערכת פורטל זהר.נט לצד ביעור חמץ והחבאת אפיקומן, יש מנהג חג לא רשמי – פתיחת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.