מערכת זהר.נט
חנוכה, חג הסופגניות כבר בפתח – קבלו מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן, שכל אחד יכול להכין בבית. את המתכון הזה סיפק לנו רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, והוא טעים, קל ומהיר להכנה. מומלץ לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק.
חומרי גלם:
תערובת ללא גלוטן – 500 גרם
סוכר – 75 גרם
שמרים יבשים – 17 גרם
מים – 525 גרם
שמן קנולה – 30 גרם
מלח – 5 גרם
הוראות הכנה: יש להכניס לקעת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה, תוך כדיי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות. להוסיף את המלח, לערבב במהירות בנינונית המשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
משקל: משקל סופגנייה לפני אפייה, כ-70 גרם כל אחת (כ-16 סופגניות)
תנאי אפייה: טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס
זמן אפייה: 11-14 דק'