פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10.
מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה בבישול נגיש ופשוט
פלאפון- 054-6242599
אצלה בבית נושא הגלוטן רגיש, שאלה אותי, "פלג, יש לך קינוח ללא גלוטן אך גם החברה שאוכלים גלוטן יהנו?"
נשמה קלות והמשיכה "נמאס לי להכין אין סוף קינוחים בהפרדה, אני רוצה פשוט, טעים ומתאים לכולם"
חייכתי ואמרתי לה "בוודאי" – אם תותים אוהבים אז זה מתכון מנצח"
נכון שהוא עונתי, כדאי לנצל עונה זו לעוגה, ובמידה וזה קיץ אפשרי להמר באפרסקים.
שבוע לאחר מכן קיבלתי ממנה טלפון – "פלג, אתה אלוף, כולם חיסלו אותה בדקה"
עניתי מחייך – "איזה כיף, שמח לשמוע".
הנה לכם המתכון, פשוט וטעים…
מתכונים נוספים:
עוגת תותים ללא גלוטן
המצרכים:
2 סלסלות תותים שטופים וחצויים לשניים
2 קופסאות ג'לי תות
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח ללא גלוטן
שקית אבקת אפייה
ההכנה:
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר- מפעילים את המיקסר וכאשר מתחיל להיווצר הקצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להיווצרות קצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר).
בקערה מערבבים את החלמונים השמן ומיץ התפוזים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים את הקצף ומערבבים בתנועת עטיפה עד לאיחוד המסות.
משמנים תפנית עגולה 26-28 אינצ' , שופכים את הבלילה ואופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות
מצננים היטב, מפזרים את התותים מכינים את הג'לי לפי הוראות הכנה שעל השקית ושופכים על התותים.
מכניסים למקרר ל מס' שעות(כדאי 24 שעות לפחות)