רשת קפה ביגה חולקת מתכון מרענן של סלמון ברוטב סויה ותפוזים, שמתאים לשולחן ליל הסדר.
מרכיבים:
4 נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 ג' כל אחד.
200 מ"ל רוטב סויה
200 גרם סוכר חום
400 מ"ל מיץ תפוזים
100 מ"ל יין לבן
אופן ההכנה:
בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן. לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי. לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.
יש לשים את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים. להשרות את הסלמון למשך 4-12 שעות. לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ-250 -300 מעלות.
לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל1/4 גובהו של הסלמון.
להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות. עד שהסלמון מוכן. להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב. תוך כדי האפייה.
אפשר להגיש עם אורז לבן ופטריות מוקפצות.
חג שמח!