מערכת פורטל זהר.נט
מי אמר שחייבים לבן בחג שבועות? קבלו מתכון חגיגי ומיוחד ״שישבור״ רת שגרת החג: ספגטי כתום! ספגטי רחב ברוטב קרם בטטה עם בצל מקורמל ומסקרפונה, מוגש עם קוביות בטטה צלויות.
רשימת חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פסטה מפלדינה
3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
8 כפות שמן זית
2 כפות עלי תימין
2 כפות עלי אורגנו טרי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום, פרוסות
קורט אגוז מוסקט טחון
1 מיכל שמנת לבישול 15%
4 כפות גדושות מסקרפונה
לקישוט:
עלי אורגנו טריים
אופן ההכנה:
- בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את קוביות הבטטה ובצד אחר את רצועות הבצל בשכבה אחידה. יוצקים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים באורגנו, תימין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. מפרישים את רצועות הבצל ו- 1 כוס קוביות בטטה להגשה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים כוס אחת ממי הבישול עבור הרוטב.
- מחממים את שארית שמן הזית בסיר בישול הפסטה.
- מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים מוסקט, שמנת לבישול ומסקרפונה.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
- בעזרת מעבד מזון או בלנדר יד טוחנים את הרוטב לקרם חלק.
- מוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב עם הרוטב. (אם הרוטב מעט יבש, מוסיפים מי הבישול של הפסטה).
- מוסיפים אורגנו, קוביות בטטה, רצועות בצל ומגישים מיד.
המתכון באדיבות ברילה
חג שמח!