Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1679235291:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 50940
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2023-03-19
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => שוק טלה
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 50
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 2
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | מנה מלכותית לשולחן החג: שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => מתכונים
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 112
        )

)
טיב טעם מנדבת מתכון שוק טלה צלוי צילום רונן מנגן (Custom)
שוק טלה צלוי. צילום רונן מנגן

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

שתפו

פורטל זהר.נט

רשת טיב טעם חולקת מתכון ״מלכותי״ ועשיר בטעמים לשולחן חג הפסח – שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים.

רכיבים:

1 שוק טלה

1 צרור רוזמרין

חוט קשירה

שמן זית

מלח

פלפל

 

מילוי:

4 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים גס

250 גרם בשר טלה טחון

100 גרם פיסטוק קלוי

חצי כף בהרט

2 שיני שום כתושות

20 עלי נענע קצוצים דק

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, כ15 דקות. מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים.

מחממים תנור ל160 מעלות.

מניחים את השוק על משטח עבודה. חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס. ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח. קושרים באמצעות חוט סביב השוק. מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט. משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים. מעבירים לתנור לשעתיים. הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58מעלות.

מצננים את השוק לפני הפריסה למשך כ-15 דקות. פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.

 

להגשה יש להוסיף לצד המנה:

1 רימון מופרד לגרגרים

50 גרם פיסטוק

 

מתכון: סבינה ולדמן

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *