בית / משפחה פלוס / הורים וילדים / 10 דברים שלא ידעתם על… מרשמלו (וגם מתכון מיוחד לקינוח)
כרמית מתכון מרשמלו על מקל ללג בעומר צילום סטודיו כרמית) (Cus...
צילום: סטודיו כרמית

10 דברים שלא ידעתם על… מרשמלו (וגם מתכון מיוחד לקינוח)

ל״ג שמח! ל״ג בעומר הוא חג המדורות, תפוחי האדמה השרופים ו…המרשמלו. קבלו 10 עובדות מעניינות על המרשמלו, מתכון לקינוח מתאים וגם ענו על שאלת הסקר שלנו בסוף הכתבה – איך תראה המדורה שלכם השנה?

מערכת זהר הצפון 

ל״ג בעומר הוא חג המדורות, תפוחי האדמה השרופים ו…המרשמלו. כי מה שווה מדורה בלי מרשמלו על האש? לרגל החג הכי לוהט בשנה, קבלו 10 עובדות שלא ידעתם על מרשמלו, באדיבות חברת כרמית.

שוק המרשמלו מגלגל בישראל כ-22 מיליון ש״ח בשנה והמכירות נמצאות במגמת עלייה קלה. בתקופת יום העצמאות ובל"ג בעומר נמכרת כ-45% מצריכת המרשמלו השנתית! בתקופת חגיגות ל"ג בעומר, נמכרים כ-72 טונות של מרשמלו, 43% מתוכם הוא המרשמלו הוורוד-לבן הקלאסי. 

10 עובדות מעניינות על  מרשמלו:

1. מקור השם מרשמלו הינו צרפתי מארש בצרפתית הוא ביצה, זאת בשל העובדה שהצמח ממנו עשוי המרשמלו גדל בביצות בצרפת ומלו (mellow) משמעותו באנגלית רך.

2. המדינה בה נמכרת כמות המרשמלו הגדולה ביותר הינה ארה"ב – 41 מליון טונות של מרשמלו בשנה, שהם משקל השווה למשקלם של 1,286 לווייתנים אפורים. זה ממש הרבה מרשמלוהאמריקאים מוציאים על כך כמעט 125 מיליון דולר. עכשיו תארו לכם איזו מדורה גדולה צריך בשביל כל המרשמלו הזה

3. המרשמלו מסתובב בעולם כבר יותר מ-4000 שנה אבל לישראל הוא הגיע רק לפני 34 שנים. המרשמלו הוצג לראשונה בישראל בשנת 1985. חברת כרמית החלה בייצורו בצבעי ורוד ולבן. הצבע הורוד ממחיש את היותו ממתק והוא האהוב ביותר על הצרכן הישראלי עד היום.

4. המרשמלו נחשב דל יחסית בקלוריות. בחבילה של 100 גרם מרשמלו יש כ-320 קלוריות. לשם השוואה בשוקולד במשקל זהה יש כ-550 קלוריות.

5. למרות הגדרתו של המרשמלו כ"ממתק" הוא מכיל 0% שומן.

6. המרשמלו מתאים לחולי ציליאק מאחר ואינו מכיל גלוטן.

7. בל"ג בעומר חל גידול של 60% במכירות והן מהוות 45% מהמכירות השנתיות.

8. חשבתם שמרשמלו זה רק לילדים? תחשבו שוב. במסעדות יוקרה בפריז ובניויורק מגישים מרשמלו כקינוח יוקרתי בסוף הארוחה. שפים נחשבים מכינים אותו בעצמם בטעמים ובצורות שונות. אפילו כאן בישראל יש מספר מסעדות שמגישות מרשמלו כקינוח מיוחד. אז בפעם הבאה שאתם במסעדה תציצו בתפריט של הקינוחים, אולי תמצאו שם איזה מרשמלו מיוחד. אם כן אז אל תשכחו לספר לנו!!

9. המצרים הקדמונים בשנת 2000 לפנה"ס היו הראשונים ליהנות מהמעדן הנימוח והרך שקרוי היוםמרשמלו.  בזמנו זה היה מעדן מיוחד ומפנק השמור רק לבני מלוכה ולאלים.

10. חברת כרמית מייצאת מרשמלו לאירופה וארצות הברית מזה כמה שנים.

חברת כרמית.מרשמלו ורוד לבן..צילום סטודיו כרמית ושלוקים.
צילום: סטודיו כרמית

טיפים לצלייה מושלמת של מרשמלו:

  • אל תכניסו את המרשמלו לתוך האש. הוא יישרף, דאגו שהוא יהיה כ-10 ס"מ מעל האש.
  • 90 שניות במדויק! יעניקו לכם את המרשמלו המושלם, רך ונוזלי בפנים ופריך מבחוץ
  • רצוי להרטיב את השיפוד לפני שמשפדים את המרשמלו, כך הוא לא ידבק ויחליק בקלילות, כמו כן ניתן להרטיב במעט מים את המרשמלו בעצמו וכך הציפוי יצא יותר קריספי.

מתכון: סמור'ס, מרשמלו על מקל

רשימת מצרכים ל-20 שיפודי מרשמלו:

30 יח' מרשמלו ורוד לבן

100 גרם שוקולד מריר 60% של כרמית

2 כפיות שמן קוקוס

6 ביסקוויטים לוטוס גרוסים

אופן ההכנה:

משפדים 20 יחידות מרשמלו ומשאירים את קצה השיפוד מבצבץ כלפי מעלה.

ממיסים שוקולד ושמן קוקוס.

טובלים את המרשמלו בשוקולד המומס ועוטפים מכל הצדדים, מניחים לשאריות שוקולד לטפטף. כאשר נשארת רק שכבת השוקולד החיונית מצפים בפירורי לוטוס מכל הצדדים ומניחים להתקשות.

חותכים את עשר חתיכות המרשמלו הנותרות לחצי ונועצים בקצהו של כל שיפוד.

בעזרת ברנר או להבת גז או אפילו מצית שורפים את המרשמלו החשוף ומגישים.

באדיבות השפית מאיה דרין

ועכשיו לשאלה שלנו: איך תראה המדורה שלכם השנה? מוזמנים להשתתף בסקר

שתפו

כתבה מעניינת:

חברת ישרקו חולקת מתכון פסטה אלי-אוליו בסיר אחד צלם רונן מנגן (Custom) (1)

פסטה אלי-אוליו בסיר אחד

הנה מתכון מפנק של פסטה אלי–אוליו בסיר אחד – מתוך ספר המתכונים "חגיגה של אוכל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link
//set menu items with childrens to be clickable