פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10.
מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה בבישול נגיש ופשוט
חיפשתי משהו שונה, רציתי את אותה המסורת אך שתבוא לידי ביטוי בצורה אחרת, אוזני המן יש בשפע, וחשבתי על מתכון שישרת אותי גם בזמנים אחרים למעט פורים.
הזמנתי חברים לחג, ואז הרעיון פשוט הגיע, והנה התוצאה….
הייתי מזמין אתכם לטעום אך פירור אחד לא נשאר..
קוקוטים של פיסטוק ופרג לא רק לפורים
לבצק:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
1 ביצה
שמים במיקסר את כל החומרים למעט הביצה ומפעילים עד שנוצר בצק מפורר, משקשקים את הביצה ומוסיפים לבצק עד שנוצר בצק אחיד. מוצאים דוחסים ביד עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
למילוי:
פיסטוקים קלויים(לא מלוחים)
פרג טרי(200 גרם)
בישול פרג לאוזני המן
100 גרם חלב 100 גרם שמנת מתוקה
200 גרם פרג טחון טרי
200 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
50 גרם מים
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את החלב והשמנת ביחד עם הסוכר עד להמסת הסוכר. מוסיפים פרג ומבשלים 2 דקות עד שהפרג סופג את רוב הנוזלים.
מדללים קורנפלור במים, מוסיפים לסיר ומבשלים ברתיחה חזקה דקה אחת עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
מסירים מהאש, מצננים היטב במקרר.
המשך ההכנה:
משמנים את ה״קוקוט״(קערית אלומניום עגולה חד״פ) מרפדים בצורה אחידה את הבצק בעובי אחיד ומכניסים למקפיא לשעה
שמים חופן נדיב של הפיסטוקים ואליהם את מחית הפרג עד למעלה
מכניסים לתנור לחום בינוני 180 מעלות עד שהבצק משחים.
מצננים ושולפים מה״קוקוט״ מפזרים אבקת סוכר ואוכלים