בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס. צילום: Teka Studio
בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס. צילום: Teka Studio

הלילה הזה כולו בריאות: מתכונים יצירתיים ובריאים לשולחן הסדר

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

לצד ביעור חמץ והחבאת אפיקומן, יש מנהג חג לא רשמי – פתיחת כפתור בסוף הארוחה (לאחר שאכלנו קצת יותר מידי מנות עתירות קלוריות)…

פסח הוא גם חג האביב, ועונת ״הביקיני״ כבר מעבר לפינה, אז מדוע שלא ננסה כמה מתכוני סדר אלטרנטיביים – עתירים בסיבים ודלי קלוריות שיאפשרו לנו להנות מהחג גם ללא נקיפות מצפון? מנה ראשונה של בטטה במילוי מתקתק ומתובל של תפוח וחומוס עם סיומת של קרם קוקוס ותבלינים, מנה עיקרית של הודו וירקות בארוחה שלמה שמצריכה מגש אחד ודקות ספורות של זמן הכנה ולקינוח – פבלובה טעימה בשילוב פירות.

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס

רכיבים (ל-4 סועדים)

2 בטטות גדולות

1 בצל קטן קצוץ

1 תפוח עץ קטן, קצוץ

2 שיני שום טחונות

גרגירי חומוס מבושלים/משומרים

2 כפיות ראס אל חנות

2 כפית דבש

חופן של כוסברה, קצוצה דק

מלח

פלפל שחור טחון

לרוטב:

200 מ"ל קרם קוקוס

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח

הכנה:

שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.

בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.

להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.

הודו עם ירקות ברוטב טריאקי

רכיבים (ל-4 סועדים)

1 חזה הודו

50 גרם ברוקולי

70 גרם כרובית

70 גרם עגבניות שרי

חצי בצל אדום

15 גרם סוכר חום

75 מ"ל רוטב סויה

30 מ"ל חומץ אורז

1 שן שום

1 חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי

15 מ"ל שמן שומשום

הכנה:

להכנת הרוטב מערבבים סויה עם חומץ ושמן שומשום, מוסיפים שום וג'ינג'ר קצוץ. מערבבים היטב ומניחים בצד. מניחים בתבנית תנור אחת את כל הירקות חתוכים לחתיכות גדולות ואת חזה ההודו חתוך לפרוסות של 3 ס"מ כל אחת. יוצקים את הרוטב על ההודו והירקות ואופים 30 דקות ב-180 מעלות צלזיוס.

teka_ הודו וירקות לכבוד החג _קרדיט צילום טקה סטודיו (2)
הודו וירקות. צילום טקה סטודיו

פבלובה עם פירות העונה

רכיבים (ל-4 סועדים):

3 חלבוני ביצה

180 גרם סוכר

2 כפות מיץ לימון

תותים

פטל

סירופ תותים

הכנה:

יוצקים את חלבוני הביצים לקערה גדולה ומקציפים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. כשהמרנג כמעט מוכן, מוסיפים את מיץ הלימון, ומקציפים שוב עד לקבלת מרקם מבריק ויציב.

מניחים את המרנג בשקית זילוף עם קצה בצורת כוכב בעזרתו יוצרים את הפבלובות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כאשר במכז כל עיגול יש להשאיר ביקעה קטנה אותה נמלא מאוחר יותר בפירות.

מחממים את התנור מניחים את תבנית התנור באמצע על מנת למנוע את שריפת החלק העליון, ואופים ב-100 מעלות צלזיוס למשך שעה בחום עליון ותחתון ללא תוכנית טורבו או אידוי.

בודקים אם המרנג התקשה ומניחים לו להתקרר לפני שמקשטים את החלק העליון. ממלאים את הפבלובות בפירות יער אדומים לפי הטעם ובמעט סירופ תות.

teka_פבלובה צילום טקה סטודיו
פבלובה. צילום טקה סטודיו

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתבה מעניינת:

שבועות קסדיות אוכמניות וגבינת ברי צילום טקה סטודיו

אם אין לחם, תאכלו גבינות: מתכונים לחג השבועות

שתפומערכת פורטל זהר.נט אחרי עונת ה"על האש" והמנגלים, הגיע הזמן לאזן את זה עם קצת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.