פיט סטפ פרו באנר עליון 2018-10
בית / המגזין / אוכל / המתכון המנצח של ראש העיר קציצות בשר (שיפטה)
ארט דה ג׳לטו באנר עליון 2018-12-26
צילום אילוסטרציה, להמחשה בלבד

המתכון המנצח של ראש העיר קציצות בשר (שיפטה)

ארט דה ג׳לטו באנר עליון 2018-12-26

לרגל ראש השנה, ניאות  ראש עיריית כרמיאל עדי אלדר, לחשוף בפנינו מתכון מיוחד של קציצות בשר (שיפטה) שנוהגים להכין בביתו בחגים…

המצרכים ואופן ההכנה:

א

1 בצל גדול

1 ק"ג בשר טחון

מגררים את הבצל, מוסיפים מלח ומעבירים לרשת לסינון הנוזלים.

ב

2 בצלים בינוניים

3-4 גזרים חתוכים לטבעות

2-3 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות

3-4 קישואים חתוכים לטבעות

1 כוס אפונה קפואה

בסיר בינוני מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את יתר הירקות , מאדים 5 דק'

תוך כדי ערבוב.

לאחר 10 דק' ממלאים מים עד גובה הירקות  ומביאים לרתיחה.

ג

את הבצל המסונן מוסיפים לבשר הטחון מוסיפים 2 כפות גדושות פירורי לחם, תבלין קציצות

וחצי כפית פלפל שחור. לשים היטב.

יוצרים קציצות מאורכות  באורך 5-6 ס"מ.

מניחים בצד.

ד

מגררים 3 עגבניות בשלות לקערה. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, 2 כפות אבקת מרק עוף,

מלח, פלפל שחור.

ה

כשהירקות בסיר רותחים, מנמיכים ומוסיפים בעדינות את הקציצות , מביאים לרתיחה, מנמיכים

ומבשלים כחצי שעה בערך.

מוסיפים את בלילת העגבניות וכוס אפונה קפואה, בוחשים בעדינות ומבשלים עוד 20 דק'.

מניחים על מצע אורז לבן.

 

בתאבון!

שתפו

כתבה מעניינת:

בשרלה צילום ישראל אלפסה 2018

בשרלה – ״המקדש״ של חובבי הבשר

מה הסוד של מסעדת בשרלה בכרמיאל וכיצד היא הפכה למוקד משיכה מרכזי לכולם? מאת גיל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פיט סטפ פרו באנר עליון 2018-10

SHOP NOW
close-link