בית / Fun+ / אוכל / המתכון המנצח של ראש העיר קציצות בשר (שיפטה)
צילום אילוסטרציה, להמחשה בלבד

המתכון המנצח של ראש העיר קציצות בשר (שיפטה)

לרגל ראש השנה, ניאות  ראש עיריית כרמיאל עדי אלדר, לחשוף בפנינו מתכון מיוחד של קציצות בשר (שיפטה) שנוהגים להכין בביתו בחגים…

המצרכים ואופן ההכנה:

א

1 בצל גדול

1 ק"ג בשר טחון

מגררים את הבצל, מוסיפים מלח ומעבירים לרשת לסינון הנוזלים.

ב

2 בצלים בינוניים

3-4 גזרים חתוכים לטבעות

2-3 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות

3-4 קישואים חתוכים לטבעות

1 כוס אפונה קפואה

בסיר בינוני מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את יתר הירקות , מאדים 5 דק'

תוך כדי ערבוב.

לאחר 10 דק' ממלאים מים עד גובה הירקות  ומביאים לרתיחה.

ג

את הבצל המסונן מוסיפים לבשר הטחון מוסיפים 2 כפות גדושות פירורי לחם, תבלין קציצות

וחצי כפית פלפל שחור. לשים היטב.

יוצרים קציצות מאורכות  באורך 5-6 ס"מ.

מניחים בצד.

ד

מגררים 3 עגבניות בשלות לקערה. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, 2 כפות אבקת מרק עוף,

מלח, פלפל שחור.

ה

כשהירקות בסיר רותחים, מנמיכים ומוסיפים בעדינות את הקציצות , מביאים לרתיחה, מנמיכים

ומבשלים כחצי שעה בערך.

מוסיפים את בלילת העגבניות וכוס אפונה קפואה, בוחשים בעדינות ומבשלים עוד 20 דק'.

מניחים על מצע אורז לבן.

 

בתאבון!

שתפו

כתבה מעניינת:

בשרלה צילום ישראל אלפסה 2018

בשרלה – ״המקדש״ של חובבי הבשר

מה הסוד של מסעדת בשרלה בכרמיאל וכיצד היא הפכה למוקד משיכה מרכזי לכולם? מאת גיל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link