בית / Uncategorized / מיני סופגניות ריבה וקינמון אפויות בכוסות
מיני סופגניות אפויות שמרית רוחב צילום אמיר מנחם 2018
צילום: אמיר מנחם

מיני סופגניות ריבה וקינמון אפויות בכוסות

שתפו

מערכת זהר הצפון

לרגל חנוכה, מגישה חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה, מתכון לסופגניות אפויות ביתיות, קלות הכנה ובכוסות. הסופגניות במילוי ריבה ובשימוש מוצרים של חברת שמרית, למשל נטורינה על בסיס שמן קוקוס, תחליף מרגרינה.

מצרכים (לכ– 15 מיניסופגניות)

לבצק:

3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/4 כוס + 2 כפות סוכר (75 גרם)

1 כפית מלח

1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)

2 ביצים

120 גרם נטורינה קוקוס שמרית רכה, חתוכה לקוביות

למילוי:

400 גרם ריבת תות/פטל

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך כ– 8 דקות.

משמנים מעט את הבצק,  מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי).

מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה. ממלאים כל כלי בריבה.

מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל– 36 כדורים קטנים.

מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, למשך 25 ל-30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות. אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות עם נייר כסף וממשיכים לאפות.

מצננים (לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!), זורים את אבקת הסוכר ומגישים.

כתבה מעניינת:

חגיגת קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי צלויות, קלמטה ומוצרלה צילום אפיק גבאי (1)

קונצילה ריגטה – איטלקית 100%

שתפומתחשק לכם איטלקית 100% על הצלחת? קבלו מתכון של פסטה קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.