כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר עם תירס. צילום נמרוד סונרס
כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר עם תירס. צילום: נמרוד סונרס

כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

הנה מתכון משגע לכדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס, מנה מיוחדת וטעימה שלא תפסיק לקבל מחמאות בשולחן.

מרכיבים:

אורז:

3 כוסות אורז הודי בסמטי

3 כוסות מים

1/4 כוס קורנפלור

1 כפית מלח

רוטב:

1/2 כוס רוטב סויה

1/4 כוס רוטב טריאקי

1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1/2 כפית שום קצוץ

מלית:

1 כף שמן

250 גרם בשר בקר טחון

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור

1/2 בצל, חתוך לקוביות קטנות

1 כוס תירס שימורים

1 כף קורנפלור

1 כף מים

שמן לטיגון

הברשה:

1/2 כוס רוטב סויה

3 כפות רוטב טריאקי

הגשה:

רוטב צ'ילי

חופן עירית קצוצה

אופן הכנה:

  • מכינים את האורז: שמים בקערה את כל המרכיבים, מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-12 דקות, או עד שכל המים נספגים, והאורז רך ודביק. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות. מערבבים היטב ומשאירים בצד.
  • מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל המרכיבים ומשאירים בצד.
  • מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבקר, מתבלים ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו. מוסיפים את הבצל, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את התירס ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
  • מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים ומוסיפים את התערובת למחבת. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את האש.
  • מכינים את הכדורים: מרפדים קערה בקוטר כ-12-14 ס"מ בניילון נצמד. מניחים בתחתית הכלי 2 כפות אורז ובעזרת הידיים רטובות מצמידים אותו לדפנות הקערה לשכבה אחידה.
  • מניחים במרכז כ-1/2 כף מהמלית וסוגרים את הניילון עם האורז שמסביב למלית לשקית הדוקה. מהדקים ומקנים לשקית האורז צורת כדור. מורידים את הניילון וממשיכים עם יתר המצרכים.
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים (3-4 בכל סבב) מכל הצדדים עד שהם מתחילים להזהיב. הופכים בעזרת מלקחיים.
  • מברישים את המשולשים בתערובת הסויה והטריאקי, מפזרים את העירית ומגישים עם רוטב צ'ילי בצד.

באדיבות המותג מאסטר שף

כתבה מעניינת:

שבועות קסדיות אוכמניות וגבינת ברי צילום טקה סטודיו

אם אין לחם, תאכלו גבינות: מתכונים לחג השבועות

שתפומערכת פורטל זהר.נט אחרי עונת ה"על האש" והמנגלים, הגיע הזמן לאזן את זה עם קצת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.